Bli medlem

Tvåsamh­eten är härlig!

Fick äntligen uppleva kärlek

Hur jag träffade min fru Thi

Jag är en 55-årig man. Jag är född i Sverige, men jag bodde 11 år i USA, då jag var barn. Jag levde i USA under det ”gyllene” 1960-talet. Beatles och allt det där. När jag var tonåring drabbades jag av den allvarliga psykiska sjukdomen schizofreni. Som en följd av min sjukdom flyttade jag tillbaka till Sverige. Sedan levde jag ensam, nästan som en eremit, under mer än 30 år. Jag ägnade mig bara åt att arbeta hela tiden. År 2007, då jag var 53 år, var jag fortfarande en oskuld! Jag började bli rädd för att jag skulle bli gammal och dö, utan att någonsin få uppleva kärlek till en kvinna. Jag hade en kärleksaffär under åren 2007-2008 som misslyckades kapitalt. Men jag var envis. I mars år 2009 tog jag tag i saken och gick med i flera kontaktförmedlingssajter, bl.a. Mötesplatsen.se.

I början av maj fick jag napp. Jag såg en annons hos Mötesplatsen från en kvinna vid namn ”Thi”. Jag skickade Thi ett email. Hon skickade mig sitt telefonnummer i ett svarsmail. Jag ringde henne, och vi kom överens om att dricka kaffe tillsammans efter jag hade slutat jobbet, på Wayne´s Coffee vid Kungsgatan. Den 7de maj, en solig vårdag, träffades vi 17:30 vid Hötorgets tunnelbanestation, och promenerade till Wayne´s Coffee. Det visade sig att Thi var en riktig skönhet, trots att hon var nästan lika gammal som mig. Thi var 49 år gammal, invandrad från Vietnam och skiljd. Vi fikade ute på trottoaren i solen och lärde känna varandra. Thi hade ett olyckligt äktenskap bakom sig och jag hade den där misslyckade kärleksaffären bakom mig. Men vi gillade varandra och optimister som vi var, beslöt vi att träffas igen. Sedan dejtade jag Thi intensivt under sommaren. Vi gick på bio tillsammans, åt några middagar på krogar, tog promenader i Gamla Stan o.s.v.

Efter ungefär 2 månaders dejtande, gjorde jag slag i saken och friade till Thi. Thi svarade ja. Vi gifte oss en solig lördagseftermiddag, den 22de augusti. Bröllopet skedde i vackra Huddinge kyrka, som började byggas redan på 1300-talet. Vi åt en bröllopsmiddag tillsammans med släktingar och vänner på en asiatisk restaurang på kvällen. Det var riktigt lyckat!

Bilder från Henrik och This bröllop

Varför gifte vi oss? Jag frågade Thi skämtsamt vid ett tillfälle medan vi var förlovade – ”Varför vill du gifta dig med mig, Thi? Är det för att du tycker att jag är sexig?” Thi skakade sitt huvud våldsamt och utbrast – ”Nej, nej!” Jag blev förstås litet besviken. Men jag ihärdade, och frågade Thi igen varför hon ville gifta sig med mig. Thi sade – ”Därför att du verkar vara en ärlig människa.” Det svaret var jag verkligen nöjd med. Jag är glad att någon uppskattar mig för min ärlighet. 

I januari i år, gjorde Thi och jag en resa för att träffa och lära känna This släktingar. Vi stannade i Saigon en månad. Det var varmt, trots att det var januari. This släktingar var glada för att Thi äntligen hade skaffat sig en anständig man.

Nu har det gått mera än ett halvår sedan Thi och jag gifte oss. Vi är fortfarande lyckligt gifta. Thi tycker om det när jag kramar henne efter det att vi har lagt oss på kvällen, om hon fryser. Och jag tycker att det är härligt att alltid ha en varm, mjuk kvinna liggande bredvid mig när jag vaknar på morgonen. Tvåsamheten är härlig!

Henrik och Thi