Bli medlem

Ett år efter första dejten kom deras första barn

Vår solskenshistoria började mycket riktigt på Mötesplatsen.se. I slutet av januari 2012 ramlade Fia av en slump in på Björns profil. Hon ramlade in ett antal (läs väldigt många)gånger på hans sida under samma dag tillslut var hon tvungen att ursäkta sig och det första brevet löd, något i stil med: ”Ursäkta stalkningen på din sida, men jag gillar dina bilder”. Björn svarade på detta brev. Men det var, enligt Fia lite segt i början. Fia skrev i hopp om något slags flirtigt svar tillbaka. De hon fick var trevliga och artiga svar. Det var kanske inte det hon ville ha, men konversationen fortsatte i alla fall. Det visade sig att Björn inte ville träffa någon utanför Stockholm och Fia var bosatt i Linköping.

Ett år efter första dejten kom deras första barn

Men trots att Fia var bosatt tjugotre mil bort i en helt annan stad än huvudstaden uppstod det tycke ändå. Två telefonsamtal och en himla massa sms och en del mms senare så på kvällen till den artonde februari steg Björn av tåget i Linköping. Fia hade under dagen försökt bota den enorma nervositet som infunnit sig inför kommande möte. Men det var svårt att hålla nerverna i styr när tankar som ”tänk om vi inte klickar i verkligheten, vad händer då” ”Tänk om han är en galning” ”Faan jag har lovat honom sovplats också…” ”Måste jag gå och möta honom, får jag backa ur??!” snurrade i huvudet. All nervositet och funderingar från båda parter var som bortblåsta efter den första kramen på perrongen. Efter det flöt allt på, alldeles utmärkt bra. Första dejten innehöll matlagning, god middag, en del öl både hemma hos Fia och senare ute på stan. Okej, en hel del hångel också!

Ett år efter första dejten kom deras första barn

Begreppet ”det ena ledde till det andra” kan väl passa in. Dejtningen slutade inte efter den helgen. Resor mellan Linköping och Stockholm blev ett stående moment på helgerna. Var det inte besök i Stockholm så var Linköping alternativet. I slutet av maj var det redan dags att baka bulle i ugnen. Med andra ord vi var snabba i vändningar och tillökning väntade. En fredageftermiddag i mitten av juni stormar Björn in på Fias jobb och går ner på knä med en stor bukett rosor och frågar om hon vill gifta sig med honom. Ett ja senare och vi var förlovade! Sommaren gick och Björn blev Linköpingsbo. Hösten gick, bullen växte och sambolivet fungerade alldeles utmärkt. När vintern och det nya året kom, kom även den lilla dottern. Så precis dagarna innan årsdagen för vår första kontakt på Mötesplatsen kom Nora till oss.

Detta är vår solskenshistoria och det tackar vi Mötesplatsen för!