Bli medlem

Från dejt till giftermål på 12 månader

Det var söndagen den 21 februari 2010 och jag hade varit med på Mötesplatsen i ett par månader. Men hade på senare tid inte varit inne och tittat i min inkorg.

Då fick jag ett mail från MP som frågade om jag inte skulle gå in och titta vilka som besökt mig. Eftersom länken låg precis under texten klickade jag mig fram.

Kände igen ett par namn och klickade på första länken.
Oj… det var ju HAN som jag varit inne och tittat på för en vecka sedan ungefär. Men när jag då såg att han sökte kvinnor som inte var äldre än 48 (jag är 50) så gjorde jag inget mer.

Nu hade jag alltså fått ett sådant där förtryckt meddelande där det stod: ”Jag har träffats av Amors pilar”. Jag gick genast tillbaka till hans sida och tittade på fotot. Jättesnygg och precis min typ. När jag läste hans beskrivning kändes det direkt att det är ju just en sådan här kille jag vill ha.

Skickade tillbaka ett meddelande där jag frågade om han hade lust att prata mer.  Det tog bara 5 minuter så hade jag fått svar. Han ville gärna chatta med mig.

Vi fick direkt kontakt och satt och chattade i 4 timmar. När vi slutade var jag helt upprymd av honom och hoppades att tiden skulle gå fort så vi kunde sätta oss vid datorerna igen.
Men redan efter 10 minuter fick jag ett sms där det stod: Känner mig så otroligt glad och upprymd och saknar dig redan.
Naturligtvis svarade jag snabbt tillbaka att jag kände likadant.

Sedan följde ett par fantastiska veckor med mängder av sms och telefonsamtal. Eftersom Peter bodde i Linköping och jag i Stockholm var det inga större problem för oss med att träffas. Det var nog mest jag som försökte lugna framfarten med rädslan över att han kanske inte skulle känna lika som mig när vi väl träffades. Men när två veckor gått var vi så kära att vi båda visste att ingenting kunde gå fel.

Den 5 mars satt sig Peter i bilen och körde de 20 milen till mig i Stockholm. Vi hade telefonkontakt de sista kilometrarna när jag lotsade fram honom till mig.
Från mitt fönster såg jag hans bil köra in mot parkeringen och hjärtat slog så hårt att jag trodde det skulle slå hål på bröstet.

Jag ville att vi båda skulle få se varandra samtidigt, så jag gick ifrån fönstret för att inte se när han gick ur bilen. När jag hörde hans steg i trappan var jag hög av känslor i hela kroppen.
Han ringde på dörren och jag öppnade.

Trots att jag sett många foton av honom fick jag nästan en chock över hur otroligt snygg han var.
Vi kramade genast om varandra och när vi höll om varandra kände jag hans hjärta slå hårt, hårt mot mitt bröst.
Den helgen började vi lära känna varandra på ett nytt sätt än det vi gjort tidigare. Vi visste så mycket om varandra när vi träffades, hade gått igenom vårt förflutna, våra tankar och önskningar och visste att vi hörde ihop. Vi var som två människor som längtat efter varandra hela livet och det som varit tidigare i livet hade bara varit en övning, en förberedelse för varandra.

Från den dagen träffades vi varje helg och den 23 april förlovade vi oss. I juni flyttade han hit för gott och den 26 februari 2011 när ett år har gått gifter vi oss i Enskede kyrka.

Tack vare Mötesplatsen hittade vi äntligen varandra och fick möjlighet att lära känna varandra på ett djupare sätt än man skulle gjort om vi träffats ute på en krog.

Jag har träffat en man som har alla de fina sidor jag någonsin kunde önska och vi är otroligt lyckliga.

Vi brukar ibland skoja om att MP står för både Mita och Peter som för Mötes Platsen.

Mvh

Marita och Peter