Bli medlem

Första dejten varade i 23 timmar!

I höstas bestämde jag mig för att testa Mötesplatsen för första gången och redan efter en vecka hittade jag Oskars profil. Jag tyckte han verkade vara en trevlig prick så jag skickade iväg ett mejl som inleddes med ”Förstå mig på rätt sätt - men du verkar inte vara den coolaste, snyggaste, häftigaste killen utan mer en hygglig och jordnära kille som verkar tycka samma saker som jag är viktiga här i livet.”

Som tur var skrämdes inte Oskar av mitt direkta svar utan skickade ett svar redan samma dag. Efter ett par mejl och en lång chatt en lördagskväll bestämde vi att vi skulle träffas lördagen därpå och gå på Universeum (ett science center i Göteborg).

Lördagen kom och jag hade ingen lust alls att gå på dejt. Det var en sådan där typisk svensk novemberdag med blåst och regn och jag hade helst velat stanna på soffan, men tog spårvagnen ner till Universeum. Några minuter försenad ringde Oskar och sa han var på väg och strax efter fick jag också syn på honom. Hej, en hastig kram och så gick vi in på Universeum.

Vi letade efter djuren i akvarierna, tittade på fjärilar i regnskogen och pratade och pratade. Redan då kände jag att det här nog kommer bli en väldigt lyckad dejt . Och när vi sen kom in på ”lekavdelningen” och både Oskar och jag förvandlades till små barn som utmanade varandra i olika lekar – ja då förstod jag att Oskar var någon alldeles speciell.

Dejten fortsatte på en restaurang och sedan en tur på julmarknaden på Liseberg innan Oskar tog min hand och sedan dess har han knappt släppt den. Så när vår första dejt avslutades många timmar senare med långfrukost i soffan visste vi båda att vi skulle ses snart igen.

Och sedan den dagen har vi fortsatts att ses och i dagarna firar vi vår 8-månadersdag med en båtrundtur i skärgården. Numera bor vi tillsammans i min lägenhet i Göteborg och även om det tog lite tid för mig att vänja mig vid Oskars klädhögar, tidningshögar och långa duschar så är jag fantastisk lycklig över att vid 31-års ålder för första gången i mitt liv vara sambo.

Såväl Oskar som jag hade varit singlar nästan hela vårt vuxna liv och båda hade väl lite grann börjat ge upp hoppet om att hitta kärleken. Vi hade båda testat andra dejtingsajter men utan större framgång, så jag måste erkänna att jag var ganska skeptisk mot Mötesplatsen. Men så tänkte jag på mitt livsmotto ”Det man ångrar är inte det man har gjort, utan det man inte har gjort” och bestämde mig för en månads medlemskap. Och det har jag aldrig någonsin ångrat för tack vare Mötesplatsen hittade jag mannen i mitt liv!

Madelene och Oskar