Bli medlem

Från singlar till gifta och föräldrar inom ett år!

Hösten 2008 sökte Stefan efter en tjej med samma yrke som han själv och fann Elenor, sin tvillingsjäl! I maj 2009 gifte de sig och nu till hösten kommer de att bli föräldrar, ett år efter att de träffades på Mötesplatsen!Jag satt på Mötesplatsen och sökte efter tjejer med samma yrke som mig, chaffis, då jag såg henne, Elenor. Skickade ett glatt litet mail till henne och väntade förväntansfullt.

Och jag, Elenor, fick massa mail av killar som tyckte det var häftigt att jag som tjej körde lastbil men det fungerade liksom inte.  Men så öppnade jag brevet från honom, nu min man, Stefan. Att jag svarade på hans mail ångrar jag inte en sekund.

Efter en tids brevväxlande bytte vi också telefonnummer. Vi pratade så fort vi hade en ledig stund, det blev som en drog. Efter ca 1 vecka kom en spontan träff, Stefan körde fel och hamnade där jag stod och packade om min lastbil. Så pirrigt, första verkliga träffen blev i jobbkläder och osminkad… vad skulle man säga??

Allt bara klickade! Hur kunde allt kännas så rätt? Vi bestämde oss för att ses till helgen i Uddevalla med middag och en mysig promenad vid havet.

Dagarna rullade på med telefonsamtal och små träffar om man var i närheten av varandra, vi hade 8 mil mellan våra bostäder.

En ny helg närmade sig och Elenor kom ner till mig. På lördagen åkte vi till Ullared (höll handen för första gången). Söndagen kom och Elenor skulle åka hem för en ny arbetsvecka, men så blev det inte. Det fick bli pendling mellan Göteborg och Trollhättan istället för vi klarade inte av att splittra oss nu när vi äntligen hade hittat varandra.

Båda sålde av sina bostäder och flyttade in i vår nya gemensamma lägenhet strax innan julen 2008. I samma veva frågade Stefan mig om jag vill bli hans fru…! Jag tog det mest lite på skoj men förstod strax att han menade allvar. Jag svarade JA, så klart jag vill leva med min tvillingsjäl. Vi bestämde att bröllopet skulle äga rum den 9 maj 2009, så det var mycket som skulle planeras till dess.

Vår bröllopsdag

Dagen innan den stora dagen, fredagen 8 maj, gick helt åt att greja i lokalen med dukning och hur maten skulle stå, vart ballongerna skulle vara osv. Det var mycket som skulle ordnas, men allt löste sig bra och tillslut kom äntligen lördagen, vår bröllopsdag. Vi vaknade och åt en härlig frukost på altanen och solen sken. Tyvärr kom det lite regn senare, men som man har hört så skall regn på bröllopsdagen ge tur så det var bara att ta det med ro… Efter frukosten var det dags för hår och smink. Ojoj vad fint det blev! Sen vart det på med klänningen. Stefan klädde sig, så stilig! Vid lunchtid började vi köra mot kyrkan, nu började man verkligen känna av nerverna. Vi parkerade en bit bort och såg när gästerna gick in i kyrkan. Sen var det vår tur att ställa oss bakom dörrarna. Musiken gick i gång och vi börja gå. Det enda man tänkte på var: gå inte för fort och snubbla inte haha.

Prästen började prata och sedan vart det tärnans tur (brudens syster) att läsa ett par ord. Efter det var det dags för löften. Ojoj vad kämpigt det var att prata med stammande röst och tårar. Och ja, Stefan började, ja ni vet sånt som killar inte gör, gråta. Sedan var utgång och vi ställde oss på trappen till kyrkan och gästerna bokstavligen hällde ris på oss. Utanför festlokalen blev det välkoms-drinkar och en liten sång. Efter det gick vi alla in och tog mat, tårta och ytterligare mer dryck. Sedan blev det rim, sånger och tal. In på små timmarna blev det dans, dans och mer dans...

Så kort och gott, det finns en till oss alla här på Mötesplatsen! Det är bara att söka efter er tvillingsjäl!!!!

PS. Vi har dessutom fått reda på att vi skall bli föräldrar till hösten, nästan på vår 1-årsdag!

Elenor och Stefan