Bli medlem

Kärlek trots åldersskillnad

Johanna fastnade för Fredriks bild på Mötesplatsen och tog kontakt. Fredrik tvekade först på grund av ålderskillnaden men ville ge det en chans. På tredje dejten föll alla bitar på plats och de blev ett par. Det var kärlek trots ålderskillnaden.

Det var jag som tog första kontakten med Fredrik, jag fastnade för hans förtrollande bild. Så jag skickade iväg ett meddelande, där jag skrev att han gärna fick kontakta mig.

Det dröjde ett par dagar, sedan kom ett meddelande tillbaka där han skrev att jag verkade lite ung, blotta 18 år mot Fredriks 26 år, men att vi kunde ge det en chans trots åldersskillnaden. Vi började skicka fler och fler brev och bilder, jag tyckte han såg bra ut och dessutom var han väldigt trevlig. Han var öppen och snäll och vi kunde prata om allt mellan himmel och jord.

Efter en tids kontakt bestämde vi oss för att ringa och prata i telefon. Det kändes lite nervöst för oss båda. Men det kändes lättare när jag fick höra hans underbara röst och hans härliga småländska dialekt. Jag tror att vi kände likadant båda två, vilket gjorde att vårt samtal flöt på lättare.

Efter att vi pratats vid några gånger bestämde vi oss för att träffas. Han skulle åka från Ljungby till mig i Linköping. Eftersom jag fortfarande bodde hemma hyrde vi ett hotellrum. Det kändes bra att äntligen träffas, men jag var nervös och det var han också, har han erkänt nu i efterhand.

Jag tycker att det är svårt att säga vad man känner för varandra på internet. Det är viktigt att kemin stämmer och att humorn finns där. Men nu fick vi verkligen möjlighet att pratas vid på riktigt.

Efter vår första dejt var vi nog lite osäkra på hur vi båda ville ha det. Så därför bestämde vi oss för att träffas en gång till och det var då det sa ”klick”. Trots detta blev vi inte tillsammans förrän på tredje träffen. Då hade alla bitar fallit på plats och vi hade båda känt efter hur vi ville ha det och vad vi kände för varandra, vår kärlek bara växte och växte.

Vi är väldigt lika varandra, vi skrattar åt samma saker, har samma intressen. Båda gillar film, musik, simning, bio och shopping. Han är en öppen person och gör mig glad. Vi har kul tillsammans och kan skratta åt det mesta och det tycker vi är viktigt i ett förhållande.

Just nu pendlar vi till varandra på helgerna men så fort jag har gått ut gymnasiet och tagit studenten planerar vi att flytta ihop. På vardagarna blir det många och långa telefonsamtal och längtan inför helgen är stor. När man inte träffas så ofta blir det speciellt när man äntligen ses och kan ta vara på tiden tillsammans.

Ett annat gemensamt intresse är resor. Vi älskar att resa och kommer att åka på en gemensam resa tillammans efter min studenten, nu tar vi bara en dag i taget och längtar till sommaren.

Vi lät inte avståndet och åldern spela in utan gick på känslan. För oss var det viktigast att kemin stämde och att det fanns en attraktion som växte sig starkare.

Johanna och Fredrik