Bli medlem

När man minst anar det händer det

Att träffa den rätte är inte helt lätt. Det är mycket som måste stämma. Märtha och Morgan hade nästan gett upp hoppet att träffa den stora kärleken på nätet när de, hösten 2005, fann varandra på Mötesplatsen. Nu är de gifta. När man minst anar det händer det...

Våra presentationer var väldigt olika; Märthas var väldigt omfattande, Morgans väldigt kortfattad. Det var istället i sina brev till Märtha som Morgan blev personlig och öppen. Märtha såg snabbt, med ett tränat nätdating öga, att många av hennes ”önskekvaliteter” fanns att finna i det Morgan skrev.

Även om man kan få fram mycket i en skriftlig presentation av sig själv, så ska ju den där berömda personkemin stämma, klicket ska klicka, hjärtan ska börja slå. Det gjorde det när vi träffades, men inte omedelbart…

Foto: Anders Andersson

Hösten 2005 fann vi varandra här på Mötesplatsen. Vi hade då varit medlemmar till och från men nästan gett upp hoppet att träffa den stora kärleken på nätet. Märtha tyckte att många män målar upp en lite klämkäck och förenklad bild av sig själva. Dessa presentationer fann hon sällan intressanta. Där mer av livserfarenhet, insikter och en kombination av ödmjukhet och drivkraft gick att finna, där väcktes hennes intresse. Så Morgans rätt tomma sida, avvek från mönstret...

Vi hade båda riktat in oss på att avsluta vårt engagemang på Mötesplatsen för att finna kärleken på annat håll. Märtha planerade en längre resa till Sydostasien och Morgan arbetande intensivt med sin firma. Men…när man minst anar det händer det...

Efter lite inledande messande bestämde vi oss för att träffas. Visa av erfarenheter undvek vi båda att bygga upp stora förväntningar innan vi träffas IRL. Vi hade kontakt på telefon och bestämt plats och tid för första dejten och det blev en enkel promenad på stranden i Halmstad. Det kändes bra med en neutral offentlig plats, tyckte Märtha. Morgan hade med sin hund, vi promenerade och pratade. Redan när vi var på väg hem hade Morgan bestämt sig. - han vill träffa Märtha igen.

Efter promenaden och en liten testund i Märthas lägenhet kände även hon att nyfikenheten på Morgan steg och vi bestämde oss för att ses redan nästa dag.  Då fanns nog större förväntningar och förhoppningar och önskan av att vara nära, få hålla om och känna den andra blev starkare och starkare under vår sopplunch vid havet. Vi hade många gemensamma nämnare i våra liv, och vi hade lätt för att prata om både stort och smått. Minst lika viktigt som att kunna prata är att kunna lyssna på varandra.

Ganska snart dök lite bekymmer upp i våra liv och då fann vi stöd i varandra och kom genast varandra närmre. Det var ett bra ”test” kan man kanske säga, att känna att den andre verkligen fanns där.

Foto: Anders Andersson

Märtha gav sig inom kort iväg på sin tvåmånaders resa till Sydostasien och under denna tid växte relationen fram, på distans. Vi hade tät kontakt med sms och över nätet, när Märtha inte befann sig på alltför avlägsna platser. Vid hemvändandet kändes det naturligt att det bara vara vi två.

Morgan flyttade hem till Märtha och ganska snabbt började vi diskutera och planera bröllop. Morgan bokade kyrkan ett par dagar innan pingst 2006 och när prästen frågade när vi ville gifta oss och Morgan sa ”till pingst” blev prästen lite stressad Det är ju bara en vecka kvar… Men Morgan förklarade att det gällde pingst 2007, först om ett år alltså. Prästen pustade ut…

Hösten 2006 gjorde vi en liten resa till Warszawa där vi valde ut våra vigselringar och i februari 2007 åkte vill Paris där det officiella friandet skedde under Eiffeltornet. Bröllopet var fantastiskt, men dansande barn, vänner som spelade och sjöng i kyrkan och en otroligt bra fotograf, Anders Andersson som förevigade det hela på ett ambitiöst, lekfullt, konstnärligt och engagerat sätt.

Nu ser vi fram mot vår bröllopsresa som går till Indien eller kanske Indonesien. Vi har bägge bott utomlands som barn, och att tillsammans resa tillbaks till platser där vi bott som små är en gemensam ambition.

Märtha och Morgan


När Alla Hjärtans Dag var i antågande gjorde SVT ett reportage om dejting på nätet och intervjuade solskensparet Märta och Morgan.

Se reportaget om Märta och Morgan "Hjärtan som slår i takt"

DN skrev en artikel om Märta och Morgans kärlek och hur de träffades via fenomenet nätdejting . Ämnet var Kärlek på nätet.

Läs intervjun "Kärlek på nätet" Publicerat 2007-06-17