Bli medlem

Nyårsafton 2006/2007

Josefin hittade Teds sida av en slump. Hon tyckte att han såg trevlig ut och bestämde sig för att ta kontakt. Detta var början på deras långa konversationer på Mötesplatsen. Det var en chansning som Josefin tog, då nyårsafton 2006, något som hon idag är glad för!

Josefin:

På nyårsafton 2006-2007 satt jag och min mamma ensamma hemma vid var sin dator och surfade runt på Internet.

Min mamma var inloggad på Mötesplatsen så jag blev nyfiken eftersom jag redan var medlem men inte speciellt aktiv. Så jag köpte VIP-medlemskap för att se om det var någon som föll mig i smaken.

Av en slump kom jag in på Teds sida och tyckte han verkade rätt söt. Vi hade samma intressen. Vi gillade båda film, tv och att resa. Dessutom gillade han katter liksom jag. En sak som gjorde det hela ännu mer intressant var att han inte bodde så långt ifrån mig. Så jag skickade iväg ett brev till honom. Detta var bara början på våra långa och många brevkonversationer på Mötesplatsen.

Ted:

På nyårsafton satt jag hemma och spelade tv-spel med några vänner när jag fick för mig att kolla mitt konto på Mötesplatsen, så jag tog en paus i spelandet och satte mig framför datorn. Jag hade fått ett meddelande från Josefin. Det första jag fastnade för var hennes bild, ögonen utstrålade något jag aldrig tidigare sett. Jag fann att våra presentationer var påfallande lika så jag bestämde mig för att svara på hennes brev och skrev något i stil med; Du verkar intressant. Sedan brevväxlade vi hela kvällen och önskade varandra Gott Nytt År.

Josefin:

Plötsligt en dag ringde det på dörren, jag öppnade och till min förvåning står där ett blomsterbud utanför dörren. I buketten fanns ett kort där det stod grattis i förskott från Ted. Jag blev alldeles rörd och lycklig på samma gång. Vi bestämde att vi skulle träffas och jag skulle åka till Ted. Men eftersom vi inte känt varandra så länga bestämde jag mig för att vänta. Bäst att skynda långsamt och i stället lära känna varandra lite till, innan första träffen. Efter det skrev jag inte så mycket mer till honom utan vår kontakt rann med eller mindre ut i sanden.

Tiden gick och på något sätt kunde jag inte släppa tankarna på honom. Så en dag i juni bestämde jag mig för att uppta kontakten med honom, jag loggade in på Mötesplatsen och han var online, men befann sig för närvarande i Österrike hos sin bror och hans flickvän. Han berättade att han bestigit ett berg och beundrat den vackra utsikten och de fina blommorna som omgav bergssluttingen. Han plockade en blomma som han sedan sparade och gav mig. Jag har fortfarande kvar denna blomma som ett kärleksbevis från Ted.

Vi bestämde oss återigen för att träffas. Denna gång var det Ted som bestämde sig för att besöka mig och inte tvärt om. Kanske var han orolig för att det inte skulle bli någon träff annars, vad vet jag?

Första tanken:

Första intrycket av honom var positivt. Han omfamnade mig och min nervositet var nu ett minne blott. Han pratade på som om vi känt varandra länge och det kändes så skönt att han tog tag i situationen som för mig fortfarande kändes något främmande.

Teds första intryck av mig var också mycket positivt. Han föll för mina ögon och säger nu i efterhand att jag var den han länge väntat på att få träffa - rolig, söt och trevlig. Men det som fick Ted att falla för henne på riktigt var att hon vågade vara sig själv. Det kändes som om vi var gjorda för varandra.

Vi hade en trevlig dag tillsammans. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och jag kunde inte låta bli att lite då och då snegla på honom i smyg. Helgen började lida mot sitt slut och det var dags för Ted att bege sig hemåt. Jag följde honom till stationen och jag tror han missade ett tåg p.g.a. mig. När han skulle hoppa på det sista tåget, tog jag mod till mig och frågade om jag inte kunde få en puss och det fick jag. Den mest underbara puss jag någonsin fått.

Vi är tillsammans än idag och bor ihop. Vi förlovade oss den 11 december på får 6 månaders dag. Vår 1 årsdag kommer vi att fira i Turkiet i sommar. Vi ser ljust på framtiden tillsammans och vi funderar även på att skaffa barn, men tänker mest att ”blir det så blir det”...

Detta var en chansning jag aldrig kommer att ångra att jag tog och inte Ted heller.

Josefin och Ted