Bli medlem

Sambo och barn inom exakt ett år

En dejt via Mötesplatsen var början för Anna och Johannes förhållande. De hittade kärleken, blev sambo och föräldrar – inom exakt ett år!

Vi fick kontakt via Mötesplatsen i oktober 2007. Båda var nog lite less på dåliga förhållanden, men ville ge kärleken en chans till. Det är ju roligare att vara två. Vi skrev lite allmänt. Först när jag fick ett foto av Johannes såg jag på något vis att det var min själsfrände. Inte för utseendet i sig men vi var lika över ögonen så jag fastnade för det. I sina mail verkade han också så pysslig, han berättade att han hade städat och köpt hem färska blommor. Det gillade jag, säger Anna.

Första dejten - under ett träd

Första dejten skedde under ett träd med hjärtformade blad, en lind, utanför Musikens hus i Uppsala den 21 oktober 2007. 21 är för övrigt Johannes lyckotal!
– När jag fyllde 30 fick jag en tavla som min pappa låtit måla på detta träd. Den hänger i hallen och påminner om oss hur vi träffades. Och varje gång vi går förbi trädet på stan brukar vi ställa oss under och pussas under det, säger Johannes.

– Efter mötet fikade vi och tog en promenad på tre timmar och lärde känna varandra. Sedan gick det någon vecka innan vi bestämde att träffas igen. Sen gick det fort - vi blev kära nästan på en gång, säger Anna.
– Jag föll för Johannes bland annat för att han var händig, företagssam och pysslig. Han lagade mat med snits - det blev många mysiga middagar i början. Sedan har vi så kul ihop, vi hittar på saker men trivs i varandras sällskap utan att det behöver hända något hela tiden. Vi har samma humor. Dessutom har han så vackra ögon. Jag gillar också att Johannes är så omtänksam mot alla människor, säger Anna.
- Jag föll för Annas utstrålning och intellekt. Under vår första promenad tillsammans kunde jag inte låta bli att beundra hennes vackra ögon och karisma. Jag fick även möta en sida av rättframhet hos Anna som jag i efterhand ler åt när jag tänker tillbaka på. Vi delar många intressen med varandra och har samsyn i många världsliga frågor vilket lett till många intressanta diskussioner och skratt med varandra. Anna är allt jag önskar i en livskamrat och lite till, säger Johannes.

Åkte in på BB på årsdagen

- Efter ett par månader flyttade Johannes in hos mig och vi bestämde i samma veva att skaffa barn. Det blev barn på nästan en gång. På vår årsdag (!) den 21 oktober 2008 åkte vi in till BB. Efter en och en halv timme var Johanna född - det blev den 22 oktober. Hon ville förmodligen ha en "egen" dag. Hon fick namnet Johanna eftersom det är en mix av Johannes och Anna och så är hon lika pappa Johannes (Johanna är den kvinnliga formen av Johannes), säger Anna.

Syskon och hus i framtidsplanerna

- Våra framtidsplaner är att i alla fall inom något år försöka skaffa ett syskon till Johanna. Och vi drömmer också om att bo i ett hus, vi är båda mycket intresserade av arkitektur och inredning och som tur är har vi lika smak.  Vi letar ständigt efter nya idéer till vårt drömhus. Vi vill förstås också gifta oss någon gång i framtiden, men när är inte bestämt. Egentligen ville vi göra det innan Johanna kom men det hanns inte riktigt med, säger Johannes.

– Vi är tacksamma för att vi träffades genom Mötesplatsen. Utan den hade vi sannolikt aldrig träffats och det här året som gått och alla kommande år tillsammans vill vi inte vara utan, menar Anna.