Bli medlem

Tänk att vi hittade varandra!

Anne och Uffe började chatta på Mötesplatsen och blev mer och mer intresserade av varandra. På första dejten möttes de i en kram som aldrig ville ta slut. Nu ser de fram emot en gemensam sommar och ett gemensamt liv.Sommaren 2010 var ovanligt varm och het. Anne hade nyligen blivit övergiven efter ett långt äktenskap och loggade in på Mötesplatsen.se för att söka. Där fanns Uffe - han hade blivit överhopad med brev men så småningom stod det klart att det var bara vi som skrev och skrev till varandra.

Uffe hade varit medlem på Mötesplatsen tre år tidigare och hade bara bra erfarenheter av att träffas på detta sätt. Man kan i lugn och ro lära känna varandra på avstånd för att sedan ses och prova lyckan tillsammans. Anne är personen som aldrig blir uppmärksammad i vrån på ett dansgolv, när hon däremot börjar prata och skratta så är det lätt att knyta kontakt. Och då är ju ett väldigt bra sätt att skriva snabbt på datorn, för det kan hon minsann!

Breven blev många, så småningom blev det telefon och sms, och sedan skype. Vi blev bara mer och mer intresserade, är den där människan i andra änden av datorn/telefonen så trevlig som han/hon verkar? Allting gick väldigt fort, det var perfekt att träffas när vi hade semester. Söndagen kom när det var dags att träffas för första gången, vi satsade på en fika i ett köpcentra, för säkerhets skull visste vi att där var fullt med folk runt omkring oss.Där kom han; solbränd och snygg med korta brallor, liten prilla under läppen och solglasögon. Där stod hon i rutig blus och lika glad som på bilderna. Kramen ville aldrig ta slut, när vi fikade kunde vi inte släppa varandras blickar eller händer. Vi avslutade kvällen med middag hemma hos Anne. Vi berättade om våra liv och vad som har gjort oss till de personer som vi är idag. Vi hade båda två varit ärliga med allt från första början, det enda sättet att skapa en bra och långvarig relation på, och sen dess håller det i sig med ett underbart soligt och härligt distansförhållande. En och en halv timme med bil, äsch det är väl ingenting! Ibland tar vi tåget.

Uffe fick en hel släkt med barn och barnbarn, Anne fick en ny bekantskap, även han med släkt och med stort skaparintresse och egen verkstad. Våra intressen skiljer sig åt på de flesta plan, men vi kan finna en härlig samvaro i just detta med att få uppleva något nytt.

Allting kan kännas underbart och bra utan att allt är perfekt, under åren man lever utvecklas förhoppningsvis en förståelse för att vi fungerar lite olika och att det går bra att samsas ändå.

Anne föll för hans blick på bilden på Mötesplatsen (han var rätt så lik Stefan Sauk!). Uffe föll för hennes glada leende och personlighet, och för det hon hade kryssat i som sina främsta intressen: Regelbunden motion, intressanta diskussioner och ett aktivt sexliv...! Det kan vi skratta gott åt idag. Häromdagen hörde vi ett radioprogram och då kom vi fram till tre nya ledord som reportrarna förespråkade för att ett bra förhållande ska fortsätta att vara just bra: Tänk på Språket, Skrattet och Sexet.

Snart är det sommar igen och vi är inte längre ensamma. Vi ser fram emot en gemensam sommar och ett gemensamt liv.

Lycka till alla därute, ge aldrig upp. Det finns en för dig också.