Bli medlem

Vårt år tillsammans

Vi fick kontakt via Mötesplatsen en påskaftons morgon och det var något som klickade direkt. Ingen av oss var egentligen inställd på att träffa den där rätta på nätet utan ville mest slänga lite käft och träffa roliga, trevliga människor och göra roliga saker ihop med någon som man trivs med.

Vårt år tillsammans

Vi upptäckte snabbt att vi delade en stor passion för musiken och att vi hade oerhört lätt för att skratta ihop. Det blev några dagars mycket intensivt chattande och varje gång det plingade till i mobilen pirrade det i hela kroppen. Det var så fantastiskt lätt; att prata och skratta och de där dagarna i cyberrymden var som ett enda stort glädjerus. Förälskelsen och attraktionen var där redan innan vi hade setts och vi bestämde oss för att “göra pinan kort” (i fall, i fall, i fall allting bara var en önskedröm). Mindre än en vecka efter det första trevande kontakt försöket bestämde vi oss alltså för att ses och han körde de dryga tio milen för att gå på restaurang med mig här i Sandviken. Vi hade redan bestämt att vi skulle ses två veckor senare och lägga nytt golv i mitt vardagsrum, så båda hade någon form av försäkring om att det fanns en fortsättning oavsett hur kvällen skulle bli. Efter middag på restaurang och många timmars promenerande skulle vi skiljas åt, men hur skulle vi kunna vänta två hela veckor? Jag kunde definitivt inte vara utan Fredrik så många, långa dagar. Två dagar efter första dejten körde därför Fredrik återigen bilen ner mot Sandviken och vi hade en heldagsdejt inklusive mina tre barn och helgen efter det körde jag de 11 milen för att få träffa Fredrik och hans två barn i Bollnäs. All logik om att vänta och se innan vi skulle blanda in barnen var totalt bortblåst. Kvar fanns bara känslan av att det helt enkelt fick bära eller brista.

Vårt år tillsammans

Vi har under det senaste året renoverat vardagsrum, byggt lekstuga och balkongräcke och rivit och byggt upp ett våningsplan för att alla fem barnen ska få sina egna rum i mitt hus. Allt har dock inte bara varit renovering utan vi har även hunnit med många underbara musikupplevelser under tiden. Vi har sett Bruce Springsteen, Wyclef Jean, Nickelback, musikalen Priscilla och ikväll ska vi se Jesus Christ Superstar här i Sandviken. Resor har vi också hunnit med, både med och utan barn. Vi har varit i Stockholms skärgård för att fira midsommar, Göteborg för att göra Liseberg, Barcelona för att äta och dricka gott och i torsdags kom vi hem från några dagars skidåkande med hela familjen på SJU personer i Sälen. Inte trodde väl någon av oss den där lördagsmorgonen för knappt ett år sen att vi skulle räkna in SJU par skidor, SJU par stavar, SJU hjälmar, SJU uppsättningar skidkläder och tränga in oss i en Ford Galaxy för en vintrig familjesemester. Men tack gode gud för att det är så det är!

“You light the spark in my bonfire heart!”